بتن PMC چیست؟
بتن PMC بتنی اصلاح شده با پلیمرهای سنتتیک و برخی افزودنی های دیگر همچون بهبود دهنده دوام و روانساز است که خواصی مانند مقاومت در برابر سایش و فرسایش، افزایش مقاومت خمشی و کششی و افزایش استحکام و مقاومت در برابر سیکل ذوب و انجماد را نسبت به بتن معمولی دارد. بتن PMC را میتوان به عنوان سطح نهایی در کفسازی های صنعتی، تجاری و مسکونی همانند کف پارکینگ ها، فرودگاه ها، کارخانه ها و ساختمان های مسکونی و تجاری استفاده نمود و یا به عنوان سطح زیرسازی برای کفسازی های تزئینی همچون اپوکسی، پلی یورتان و پلی اوره استفاده کرد.
مزایای کفسازی با بتن PMC
ضخامت کم، وزن کمتر و ارتفاع مفید بیشتر در طبقات
کفسازی با بتن PMC با ضخامت 3 سانتیمتر اجرا می گردد که در نتیجه باعث ایجاد بار مرده کمتر و همچنین افزایش ارتفاع مفید در طبقات می گردد.
نفوذپذیری پایین و دوام بالا
فیلم پالستیک داخلی تشکیل شده در بتن PMC باعث کاهش نفوذ رطوبت و یون کلر به داخل بتن شده و مقاومت در برابر ذوب و انجماد را افزایش داده و از میلگردها در برابر خوردگی محافظت می کند. بتن PMC در برابر سایش بین 20 تا 32 درصد نسبت به بتن معمولی مقاومتر است و عمر آن در فضای باز حداقل 20 سال و در محیط بسته حداقل 32 سال است.
چسبندگی و انعطاف پذیری بالا بتن
PMC دارای چسبندگی بالایی به لایه زیرین است، به گونه ای که مقاومت چسبندگی آن در صورتی که لایه بستر به خوبی آماده سازی شود معمولا از مقاومت بتن پایه بالاتر است. مدول االستیسیته بتن PMC کمتر از بتن معمولی است و در نتیجه دارای انعطاف پذیری بیشتری است و در برابر تنش های خمشی مقاومت بالاتری در برابر ترک خوردگی از خود نشان می دهد.
اقتصادی بودن بتن PMC
در مقایسه با بسیاری از تکنولوژی های دیگر کفسازی موجود و مصالح دیگری همچون سنگ هزینه تمام شده کمتری دارد.
کاربردها
اجرای رویه نازک روی کفسازی قدیم
اجرای رویه های تعمیراتی در کف های صنعتی و فرودگاهی
اجرای لاینینگ های آب بند و ضد خوردگی اجرای شیب بندی و احداث لایه زیرسازی برای روکش های اپوکسی و پلی یورتان